Project & Quality Training International

Training Computer Validation according to GAMP®5 & Data Integrity

From October 12, 2021 09:00 until October 12, 2021 17:30
Posted by René van Opstal
Categories: Quality Management
Tags: NL, € 750
Hits: 722

Training details

 

Speakers

 • Marcel Schakel

  Marcel Schakel

  Marcel Schakel volgde de HLO medische biologie en heeft daarna meer dan 20 jaar ervaring opgedaan in de (bio)farmaceutische industrie en ziekenhuiswereld. In uiteenlopende functies van (hoofd) Analist, Manager Operations, Senior Quality Assurance Officer en Validation Manager heeft hij uiteenlopende kennis opgedaan. Marcel houdt zich bezig met project en kwaliteitsmanagement en is inmiddels zelfstandig consultant. Hij werkt onder de naam PQM Consultancy.

  Marcel heeft veel ervaring met het kwalificeren van computersystemen en ICT infrastructuur. Maar daarnaast is hij zeer ervaren op alle vlakken kwaliteitsmanagement systemen (b.v. GxP, ISO, Medical Devices, CCKL). Document Control, Review of raw data, Change Management, CAPA Mangement, Risk Management,  interne en externe auditing zijn een van de vele kernpunten waar Marcel zeer gedreven in is. 

  Marcel heeft een breed scala en opleidingen en cursussen gevolgd op de bovengenoemde kennisvlakken. Hij is voorzitter van de ISPE steering committee Project Management COP Benelux, ISPE steering committee member van de GAMP COP Benelux en aangesloten bij diverse vaktechnische organisaties.

 • René van Opstal

  René van Opstal

   

  René is een zeer ervaren en intelligente consultant op het gebied van proces automatisering en systeem selectie en advies. Daarnaast kan hij, door zijn grote ervaring met het uitvoeren van projecten (van ontwerp, uitvoering tot project management) goed sturing geven aan groepen mensen, of dit nu in project teams is of aan een engineering team van een klant. De laatste jaren heeft hij zich gespecialiseerd in farmaceutische projecten. René is zeer resultaatgericht en denkt analytisch en snel

  René is een erkend ISA trainer voor ISA-95 en ISA-88.

  René heeft voor de ISPE  de "Community of Practice" voor Process Analytical Technology, voor Good Automation Manufacturing Practices en Project Management voor de Benelux opgericht. René is president van de ISA Nederland sectie.

  René is six sigma black belt en werkt met statistischel software modellen om batch processen te optimaliseren.

  René is gecertificeerd als PRINCE 2 Practitioner.

x